čtvrtek 24. října 2013

Zillertal

Lyžařská oblast v jednom z nejdelších rakouských údolí Zillertalu se nachází zhruba 600 kilometrů od Prahy. Doporučovaná cesta vede přes Německo po dálnici směrem na Mnichov a poté pokračuje dále do Rakouska směr Innsbruck.

Zillertal
Vzhledem ke své délce a rozlehlosti se Zillertal dále dělí na další 3 střediska, z nichž se dá o každém z nich hovořit jako o plnohodnotné alpské lyžařské oblasti. Lyžování v Zillertalu tak určitě nezačne ani během pár dní nudit.

Leží v těsné blízkosti a jde o Hochzillertal / Hochfügen, Zillertal Arenu a konečně Hintertux a areál ledovce Tux.

Zillertal patří k nejmodernějším lyžařským střediskům v Rakousku a zcela právem patří mezi nejoblíbenější. O dopravu lyžařů na sjezdovky se zde starají desítky moderních lanovek a zdejší sjezdové tratě jsou pravidelně upravovány pro dokonalý zážitek z lyžování.

Nejrozsáhlejším střediskem je Zillertal Arena. Pod ni spadají 4 obce (Zell am Ziller, Gerlos, Krimml a Hippach), které jsou mezi sebou navzájem propojené lyžařskými vleky.

Údolí Zillertal
Vzhledem ke skutečnosti, že ve všech platí jeden skipass, mohou zde lyžaři využívat téměř 180 kilometrů sjezdových tratí.

Vyznavači snowboardingu a akrobatického lyžování se v Zillertalu určitě nudit nebudou. Čekají tu na ně hned 2 halfpipy. Jedna z nich je umístěna nedaleko obce Gerlos, druhá u Krimmlu. Boarderpark v Gerlosu získal četná ocenění za kvalitu a patří k Top 3 celého Rakouska.

Běžci na lyžích mají v celém údolí k dispozici neuvěřitelných 120 tras všech obtížností a to jak pro bruslení, tak pro klasický běžecký styl.

Žádné komentáře:

Okomentovat