sobota 5. října 2013

Bad Kleinkirchheim

Lázeňské město Bad Kleinkirchheim ve spolkové zemi Korutany nabízí nejen dostatek sněhu, ale především výbornou infrastrukturu pro alpské lyžování.

Bad Kleinkirchheim
Na lyžaře zde čeká geologicky nejstarší pohoří Evropy, nádherná příroda a pestrá fauna. Sníh, slunce, sjezdovky všech druhů obtížnosti a především termální bazény jsou hlavním znakem této lyžařské oblasti. Na návštěvníky dále čekají rozmanité možnosti ubytování, tratě pro vyznavače běžeckého lyžování, značené stezky pro pěší turistiku a dráhy pro sáňkaře.

Pro náročnou klientelu zde byl vybudován lázeňský komplex Römerbad (Římské lázně), který patří k tomu nejlepšímu, co mohou zdejší wellness lázně nabídnout. Mezi další známé místní termální lázně patří i lázně svaté Kateřiny.


Lyžařská oblast Bad Kleinkirchheim nabízí svým návštěvníkům kromě wellness a lázní i stovky kilometrů sjezdovek od mírně pokročilých až po ty pro zdatné lyžaře. Celý areál je sice koncipován v poklidném duchu, jak již bývá v lázních zvykem, ale přesto se zde nacházejí i dvě sjezdovky Světového poháru. Jedna z nich nese jméno po rakouské sjezdařské legendě Franzu Klammerovi. Kromě vleků a běžkařských tratí tu na turisty čeká i rozmanité apres-ski.

Ze sjezdovky rovnou do bazénu
Na vyznavače snowboardingu v Kleinkirchheimu též nezapomínají. Je tu pro ně vybudován snowboarderland a half-pipe, boardercrossovou dráhou a další atrakce. Pro ty nejmenší zde byl postaven dětský lyžařský areál.

Na své si v Kleinkirchheimu přijdou i běžkaři, kteří mohou křižovat krajinu po velkém množství tras s úchvatným výhledem na okolní vrcholky hor.

Bad Kleinkirchheim je dobrou volbou i pro gurmány, neboť dokonce i po této stránce je středisko vyhlášené. Za návštěvu určitě stojí některý z místních hostinců, kde mají návštěvníci možnost ochutnat regionální pochoutky.

Žádné komentáře:

Okomentovat