úterý 24. září 2013

Mölltalský ledovec

Mölltalský ledovec je spolu s lyžařským střediskem na hoře Ankogel nejvýše položeným místem ve spolkové zemi Korutany. Není se tedy vůbec čemu divit, že obě střediska se téměř po celý rok pyšní vynikajícími sněhovými podmínkami pro lyžování.

Mölltal
Při dobré viditelnosti se z horních stanic lanovek nabízí úchvatný pohled na panorama Vysokých Taur, Italských Dolomit a dokonce i Tyrolských Alp.

Mölltalský ledovec zatím není mezi českými lyžaři pro lyžování v Rakousku příliš známý. Znalci jej ale vyhledávají především pro pozdně jarní lyžování a skvělé terény pro carving. Lyžařská sezóna trvá na Mölltalu od října až do května.

Vzhůru k ledovci Mölltal, do nadmořské výšky 3.122 metrů, vede nejdelší podzemní dráha na světě. Nese název Gletscher Express (tedy Ledovcový expres) a za pouhých 8 minut vyveze lyžaře na mezistanici do výšky 2.200 metrů nad mořem.

Návštěvníci zde mohou využívat více než 70 kilometrů kvalitních a upravovaných sjezdovek, freeride zónu a dokonce unikátní, 7 kilometrů dlouhý, sjezd s převýšením přesahujícím 1.000 m. Ke zdejšímu komfortu přispívá svým dílem i sedm moderních vleků a lanovek.

Skipas platný na Mölltalském ledovci lze využívat i na sousedním Ankogelu, kam míří především vyznavači středně obtížných sjezdovek. Na ledovci je totiž většina sjezdových tratí širokých, nikterak obtížných a vhodných k carvingovému stylu lyžování.

Mölltal - panorama
Tu svou trať si na Mölltalu najde každý. Na vyznavače alpského lyžařského stylu tu čeká 24 km lehčích modrých sjezdovek, 30 km červených a 16 km černých. Snowboardisté mohou zkoušet své dovednosti v místním fun parku s 80 metrů dlouhou U rampou nebo boardercrossovou dráhou.

Rodiče bezpochyby přivítají skutečnost, že dětem do 6 let není třeba pořizovat skipas. Navíc mohou své ratolesti zapsat do místních lyžařských škol či školek.

Během náročného dne přijde vhod odpočinek v panoramatické restauraci, která byla vybudována ve výšce 2.800 metrů nad mořem.

Žádné komentáře:

Okomentovat