úterý 3. září 2013

Středisko Kitzbühel

Světoznámé lyžařské středisko Kitzbühel leží v rakouské spolkové zemi Tyrolsku, vklíněné mezi vrcholy Hahnenkamm (1.712 m) a Kitzbüheler Horn (1.996 m). Zdaleka se nejedná o největší lyžařské středisko v Rakousku a s jeho délkou sjezdovek se nevejde ani do první desítky středisek. V čem ale vede, je jeho obliba. Lyžování v Kitzbühelu je zkrátka pojem.

Sjezdovka Streif, Hahnenkamm
V okolí Kitzbühelu, Kirchbergu a Zweitausenderu čeká na lyžaře přes 60 sjezdovek ve výšce 800 – 2 000 metrů nad mořem.

Pro náročné a zkušené jezdce je tu 13 černých sjezdovek v délce 23 kilometrů, pro ostatní 26 tratí červených (v délce 78 kilometrů) a 21 modrých v délce 67 kilometrů.

Boardery jistě potěší dva místní snowparky. A to všechno je protkáno 52 lanovkami a vleky.

Za nejznámější sjezdovku je zde považován svah z vrcholu Hahnenkamm, kde se každým rokem jezdí závody Světového poháru. Sjezdovka nese název Streif a právě na ní se jezdí jeden z nejnebezpečnějších sjezdařských závodů na světě.

I na vyznavače běžeckého lyžování v Kitzbühelu mysleli. Čeká tu na ně 40 kilometrů upravovaných běžeckých tratí.

Hahnenkamm - dojezd
Koho lyže, ať již sjezdové, nebo běžecké, omrzí, může si zajít na nedaleké jezero Schwarzsee zabruslit. Na jeho zmrzlém povrchu bývá vždy uklizen okruh, na kterém se dá velmi dobře bruslit.

Kdo v zimním období zavítá do Kitzbühelu, toho čeká bezpochyby krásná dovolená, která se dá trávit nejen lyžování, ale i procházkami, sáňkováním na sáňkařské dráze v nedalekém Kirchbergu, nákupy či návštěvou místního aquacentra.

Žádné komentáře:

Okomentovat